UU20151218
Xmas Music break - Enya - Christmas Show

UU temaet Pausemusikk gir nå julekonserter i adventstiden. Utover å skape julestemning, er håpet at noen støtter artistene ved å gå til konserter og kjøper musikken.

Enye, alias Eithne Ní Bhraonáin, er en verdenskjent irsk sangerinne, musikker og tekstforfatter. Hun begynte sin karriere i familiens band, men ville heller være solo-artist. Hun ble anerkjent for sin musikk til en BBC serie om kelterne i 1986. Deretter utgav hun albumet ‘Watermark’ som ga henne en internasjonal karriere. Hun ble kjent for sitt utpregede lydbilde med sin karakteristiske folkemusikk, stemmebruk, spirituell gjenklang, bruk av synthesizere, - og fremførersel på 10 språk.

Hennes suksess varer stadig, med 80 millioner solgte album og hvor ‘Without Rain’ alene har solgt 15 millioner kopier. Albumet ‘The Memory Of Trees’ nådde Top Ten i US, UK, Tyskland og Australia. Hun ble kåret som verden bestselgende kvinne i 2001 og er Irlands bestselgende solo-artist. Hun har fått 4 Grammy Awards og en Academy Award nominasjon.

Enyas julekonsert blir dermed preget av keltisk kultur. Hennes kjærlighet til livet og naturen er faktisk grunnlaget for nordeuropeiske juletradisjoner og passer også godt som adventskonsert. Men det er tydelig at hun ønsker å gi total opplevelser hvor visjoner og sanser er inkludert, - noe som foreløpig ikke lar seg gjøre på konsert.

ENYA CHRISTMAS SHOW (FULL VERSION)
https://www.youtube.com/watch?v=w6845PNLEME 

Ekstra advents UU

Den unge norske artist Aurora har blitt kjent i årets advents tid, - spesielt på grunn av denne video som er lavet av John Lewis. Det er en sjarmerende historie som saktens kunne utfylle visse hull i øvrig advents beretninger. For øvrig har artisten stått for flere imponerende sanger og videoer som henne Play-list viser.
Aurora John Lewis Christmas Advert 2015 - ManOnTheMoon
https://youtu.be/jGY-T4W-BOc
Aurora Aksnes playlist
https://www.youtube.com/watch?v=d_HlPboLRL8&list=PLmZ8UU9BWaQC24tIh5qAxzHiItlhXbvF_